2. dobrodelni golf turnir / 2012 | Dobrodelnost

Drugi dobrodelni golf turnir

Anže Kopitar, prvi Slovenec, ki je osvojil naslov prvaka lige NHL, je na Bledu znova združil svoje prijatelje, vrhunske športnike in tiste, ki imajo posluh za sočloveka. Z zbranimi sredstvi na drugem dobrodelnem golf turnirju, ki ga je pripravil v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav in skupino Anze's Eleven, je v sklopu projektov Otroci v srcu narave in Zveze društev prijateljev mladine Jesenice omogočil brezskrbno počitnikovanje otrok, ki si tega sicer ne bi mogli privoščiti, Kulturno športnemu društva Hrušica pa je zagotovili pomoč pri obnovi športne infrastrukture.

Na blejskem igrišču za golf, ki je najstarejše igrišče v Sloveniji in slovi kot eno najlepših v srednji Evropi, se je zbrala vrhunska zasedba športnikov in prijateljev Anžeta Kopitarja, enega največjih slovenskih športnih zvezdnikov. V tem zavetju narave so se članu Los Angeles Kingsov med drugim pridružili Jan Muršak, drugi Slovenec v ligi NHL, Anžetov soigralec Justin Williams, kapetan slovenske hokejske reprezentance Tomaž Razingar ter Marcel in David Rodman, Tomaž Vnuk in Gašper Kopitar, avstrijski reprezentant Gerhard Unterluggauer, selektor naše hokejske reprezentance Matjaž Kopitar, košarkarska mojstra Goran Dragič in Boris Gorenc, smučarska asa Bojan Križaj in Jure Košir, rokometaša Uroš Zorman in David Špiler, prišla sta tudi veslača Miha in Tomaž Pirih, nekdanji svetovni prvak v deskanju na snegu Dejan Košir, finski strokovnjak hokeja na ledu Kari Savolainen ter novinar ameriške televizijske mreže NBC Nick Gismondi. Zavedajoč se, da je njihova odgovornost tudi skrb za šibkejše, so udeleženci drugega dobrodelnega golf turnirja zbirali več kot 25.000 evrov sredstev za projekt Otroci v srcu narave, Zvezo društev prijateljev mladine Jesenice in Kulturno športno društvo Hrušica.

"Veseli me, da smo znova naredili nekaj dobrega za naše najmlajše. S skupino Anze's Eleven in Zavarovalnico Triglav nam namreč ni vseeno, kakšna bo naša skupna prihodnost. Korak za korakom, kot je bil tudi današnji dobrodelni turnir v golfu, skrbimo za večje zavedanje pomena aktivnega športnega udejstvovanja, zdravega življenja, pozitivne energije in družbene odgovornosti. Z osvojitvijo Stanleyjevega pokala so se mi uresničile otroške sanje. Zakaj ne bi tudi mladim prižgali iskrico veselja in jim omogočili nepozabno doživetje v naravi," je povedal Anže in veselje, spomine na nepozabno sezono ter občutke ob naslovu prvaka lige NHL delil z udeleženci srečanja.

Izjemno privlačen športno-družabni dogodek na Kraljevem golf igrišču na Bledu je sooblikovala Zavarovalnica Triglav, ki je pomemben partner športa in družba z izjemno odgovornim odnosom do družbe. Zmagovalci so bili na koncu vsi, še posebej pa so se na drugem dobrodelnem turnirja Anžeta Kopitarja na Bledu izkazali Miha Studen, Stane Bolha, Gregor Ušeničnik in Mitja Eržen.

Za uspešno organizacijo golf turnirja se še posebno zahvaljujemo Zavarovalnici Triglav,  Savi, Dinners, Autocommercu in Jelovici. Hvala!