3. dobrodelni golf turnir / 2014 | Dobrodelnost

Za dobrodelne namene zbrali 26.200 evrov!

Na Kraljevem golf igrišču na Bledu se je zadnjo soboto v juniju 2013 odvijal 3. dobrodelni golf turnir Anžeta Kopitarja, ki je tokrat potekal pod sloganom

Anže Kopitar je skupaj s svojo ekipo Eleven in skupino Elektronček ter njegovo blagovno znamko Interblock, katere predsednik je Joc Pečečnik, na Bledu znova izpeljal odlično dobrodelno akcijo, ki je v enem dnevu na enem mestu združila uspešne in pomembne ljudi iz sveta športa, posla in zabave. Med Anžetovimi gosti so bili med drugim tako Goran Dragič, Bojan Križaj, Jure Košir, Dejan Košir, Primož Ulaga, Luka Slabe, David Špiler, David Rodman, Žiga Jeglič, Andrej Tavželj, Boštjan Goličič, Tim Gornik, Gašper Kopitar, Miha Studen, Daniel Kraljič, Matjaž Kopitar in znani igralec iz priljubljene serije Prijatelji, Matthew Perry.

Vsa našteta znana imena so skupaj s povabljenimi s strani Elektrončka dan zaključili v izjemno prijetnem vzdušju in s toplino v srcu, saj se je na dobrodelni dražbi zbralo 26.200 evrov, ki so bili razdeljeni med tri ustanove. 8.733,33 evrov je prejelo društvo Sonček, ki bo sredstva porabilo za vgradnjo osebnega dvigala v stanovanjski skupnosti na Pragerskem, 8.733,33 evrov je odšlo v roke Kulturno-športnega društva Hrušica, ki bo s sredstvi obnovila svojo športno infrastrukturo, 8.733,33 evrov pa je odšlo k Ustanovi Rdeča Žoga

Do omenjenega dobrodelnega zneska smo prišli s pomočjo nesebičnih ljudi, ki so odkupili dražene predmete na licitaciji. Tako so bili na voljo podpisani dresi od Dustina Browna, Drewa Doughtyja, Mika Richardsa, Jonathana Quicka, Luca Robitaillea, Kobeja Bryanta, podpisan dres celotne ekipe Los Angeles Kings iz leta 2012 (Stanlyjev pokal), Anžeta Kopitarja, Gorana Dragiča in podpisana palica Anžeta Kopitarja.

Tekmovalni del 3. dobrodelnega golf turnirja tudi tokrat ni bil v ospredju, a na koncu so vendarle vsi udeleženci in njihovi spremljevalci z veseljem prisluhnili rezultatom. Najboljšo bruto ekipo so tako sestavljali Matjaž Kopitar, Dejan Košir, Daniel Kraljič in Božo Tratar, najboljšo neto ekipo Gašper Kopitar, Cody Lutz, David Špiler in Tim Gornik, razglašeni pa so bili tudi igralci z najdaljšim udarcem v moški in ženski kategoriji ter igralci, ki so se z udarcem najbolj približali luknji. Med moškimi sta nagradi pobrala Tim Gornik (288 m) in Vlado Roksandič (0,54 m), med ženskami pa Sonja Poljanšek Škrabec (177 m) in Elvira Marčeta (15,08 m).

Na koncu velja zahvala prav vsem sponzorjem in udeležencem ter predvsem donatorjem ter poziv k ponovnemu snidenju: "Vidimo se ponovno prihodnje leto zadnjo soboto v juniju". HVALA!

 

Foto: AK