5. dobrodelni golf turnir / 2015 | Dobrodelnost

Zbranih 39.275 eurov razdelili petim prejemnikom

Na golf igrišču na Bledu se je 5. leto zapored odvijal dobrodelni turnir v golfu, ki sta ga soorganizirala Anže Kopitar in Joc Pečečnik. V duhu dobrodelnosti se je tokrat na večerni licitaciji zbralo 39.275 eurov sredstev za dobrodelne namene.

Na večerni licitaciji, ki je sledila igri golfa, ki jo je prvič v zgodovini turnirja za dobre pol ure prekinil dež, so bili na voljo privlačni športni rekviziti slovenskih najboljših športnikov in športnic. Zbrani gostje so tako za dober namen lahko kupili dres slovenske reprezentance Anžeta Kopitarja, njegovo palice in rokavice, igro golfa z Anžetom, tekmovalni dres Tine Maze, dres Gorana Dragiča, žogo s podpisom Gorana Dragiča, rumeno majico za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala v poletih Petra Prevca, podpisan dres lige prvakov Marcosa Tavaresa, dres slovenske nogometne reprezentance,  golf zastavico sponzorjev s podpisom Anžeta Kopitarja, žensko dizajnersko torbico Kartell Grace Kelly in dizajnerski stol blagovne znamke Kartell.

Tokrat pomagali kar petim pomoči potrebnim 

Za vse zgoraj naštete predmete so gostje odšteli skoraj 40.000 eurov, natančneje 39.275 eurov, ki so šli pomoči potrebnim ljudem.

Skupno 5.500 eurov sta prejeli članici slovenske reprezentance v sedeči odbojki, Lena in Jana, ki sredstva potrebujeta za pasivno protezo prilagojeno za igranje odbojke. 

10.000 eurov je prejela Ustanova Rdeča žoga, za pomoč izvedbe programa Omogočimo sanje.

2.000 eurov je prejel dom Matevža Langusa v Radovljici, 6.000 eurov pa je bilo podarjenih Kovkarjevi kajži, ki leži v Zgornji Luši v Selški dolini in velja za najstarejšo leseno hišo v Sloveniji. Kajža predstavlja bogato dediščino, zaradi zaščitenosti pa ji je onemogočena obnova slamnate strehe, a to se bo s to donacijo lahko spremenilo.

Preostalih 15.775 eurov je prav tako dobila Ustanova Rdeča žoga, ki bo znova pomagala socialno ogroženim družinam in otroke odpeljala na zaslužene počitnice.

V petih letih se je na dobrodelnih turnirjih Anžeta Kopitarja skupno zbralo že 156.425 eurov.

Prevc prvič v življenju in takoj med najboljšimi

Na tretjem dobrodelnem turnirju so s svojo pojavo znova velik delež k dobrodelnosti prispevali tudi številni znani obrazi s športnih prizorišč. Vabilu so se tako odzvali Jure Košir, Dejan Košir, Tomaž Razingar, Marcel Rodman, Boštjan Goličič, Michael Raffl, Andreas Kristler, Bojan Križaj, Tomaž Vnuk, Primož Ulaga in nenazadnje Peter Prevc, ki je prvič v življenju poprijel za palico za golf. Vsem omenjenim in ostalim prijateljem dobrega srca iskrena hvala za ponovno snidenje na dobrodelnem turnirju na Bledu!

Za konec še najmanj pomembni del, a vseeno nezanemarljiv. Absolutni zmagovalci igre Texas scramble so postali Gregor Stojanovič, Miha Studen, Gašper Markič in Dejan Košir, najboljša trojica po neto seštevku pa je bila sledeča:

1. Bojan Križaj, Michael Raffl, Alexander Rauchenwald, Andreas Kristler
2. Tilen Žitnik, Barbara Beč, Adam Osmančevič, Tina Slabe
3. Tomaž Kunstelj, Gregor Fric, Daniel Kraljič, Peter Prevc

Najdaljši udarec pri moških: Tilen Žitnik - 278 metrov
Najdaljši udarec pri ženskah: Eva Golc - 225 metrov
Najbližje luknji: Robert Rons - 1,99 metra