7. dobrodelni golf turnir / 2017 | Dobrodelnost

Anže in Joc podirata rekorde v dobrodelne namene

Objave v medijih:

Sobota, 26. 08. 2017 je bila dan presežkov predvsem v dobrodelnem smislu. Skupno za sedem različnih prejemnikov so sredstva zbirali vsi, ki imajo nekaj dobrodelne note v sebi, predvsem predana pa sta temu tradicionalnemu turnirju naš nadvse uspešni hokejist, Anže Kopitar in uspešen podjetnik, Joc Pečečnik, ki vanj verjameta že skupno peto leto zapored.

Ko se je vroč, poletni dan prevesil v noč je napetost na dogodku naraščala, vse dokler ni bil znan podatek zbranih sredstev, ki je zopet podrl rekord, saj se je zbralo vrtoglavih 110.871,80 EUR. Odlična novica za prejemnike in težka naloge za organizatorje, saj je tak znesek v Sloveniji res težko preseči.

V sedmih letih dobrodelnega golf turnirja Anžeta Kopitarja se je zbralo že 329.361,22 evrov!

Tokrat smo z zbranimi sredstvi pod okriljem Ustanove Rdeča Žoga, Fundacije SBC na pomoč priskočili Društvu za pomoč osebam z motnjami v razvoju “Vesele nogice” za projekt Zvesti donator, kjer v programih lahko pomagajo večjemu številu otrok in njihovim družinam, Društvu za pomoč osebam z motnjami v razvoju “Namesto pike vejica”, ki bo poleg ostalim njihovim članom, sredstva namenil tudi Nejcu Robiču, ki je ob porodu utrpel dihalno stisko in možganske krvavitve, posledica je huda oblika cerebralne paralize - V. stopnja, Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Jesenice za nakup aparata za 24 urno merjenje EKG (aparat, ki poleg ljubezenskih težav pri bitju srca zazna tudi bolezenske motnje), Zvezi Prijateljev Mladine Ljubljana Moste Polje za projekt Mladi in Evropa – potovanje po osrednji in južni Italiji za 8-10 perspektivnih mladostnikov ter vikend tabor za okoli 20 ogroženih družin ali več kot 60 oseb v jesenskem obdobju in ter trem mladim in talentiranim športnikom, Lovru Planku (biatlon), Luciji Šušteršič (atletika) in Gašperju Štihu (plavanje). 

Boljši jutri so omogočili: Akrapovič, Arkas, Avto hiša Vrtač, Accentec, Avto Aktiv, Blažič, robni trakovi, Conditus, Cvetličarna Khaya, Dat-con, Decor & Design, Dr. Glass, Elvez, E-branjevka, Elbacom, Eurocom, GEC Plešce, Golf igrišče Royal Bled, Icepeak, Iskratel, Jezeršek Gostinstvo, Kirurgija Bitenc, Lotrič Meroslovje, Lumar, Makplast, MennYacht, Mebor, Modri val, Mit, NLB, Plastika Skaza, POS Elektronček, Riko, Roto, Star Travel, Summit Avto, Vitraj in znana slovenska imena kot so Filip Flisar, Luka Dončič, Domen Prevc, Jure Košir, Tomaž Vnuk, Peter Mankoč, Goran Dragič, voditelja in stand up komika Denis Avdič in Vid Valič, pevka Ditka in Zmagovalka Slovenija ima Talent 2014 Jana Šušteršič, čarodej Magic Aleksander in mnogi drugi.

Prav je, da ob koncu zapišemo še rezultate samega turnirja. Absolutne zmage so se veselili Njegoš Šolak, Daniel Kraljič, Saša Nemanič in Toni Božič, v neto kategoriji so bili najboljši Dragan Šolak, Anže Kopitar, Joc Pečečnik in Tomaž Razingar.

Iskrena zahvala vsem sodelujočim!

Foto: Andrej Križ in Tadej Majhenič