9. dobrodelni golf turnir / 2019 | Dobrodelnost

Anže in Joc visoko nad rekordom

Vrhunski športnik in izjemen podjetnik sta na dobrodelnem golf turnirju ponovno združila moči na zadnjo avgustovsko soboto v letošnjem letu in podrla rekord po zbranem denarju na dobrodelnih dražbah pri nas, saj sta na samo eni dobrodelni dražbi zbrala kar 239.757,75 evrov, ter se tako zapisala v zgodovino.

Objave v medijih: 

Leta 2019 ni prav nič novega, ko slišimo, da sta Anže Kopitar in Joc Pečečnik združila moči v duhu dobrodelnosti. Na že 9. dobrodelnem golf turnirju na golf igrišču Royal Bled sta znova zbrala dobre ljudi, ki so se najprej pomerili na prijateljski igri golfa. Ko se je zmračilo, je ob večerji in prijetnem druženju sledila dobrodelna dražba, ki bo za vedno ostala zapisana v zgodovini. Končna številka zbranih sredstev se je namreč ustavila pri novem rekordu – 239.757,75 eurih!

"Že deveto leto naju zvesto podpirate in tudi tokrat ste z nama zgradili nepredstavljiv projekt, ki je namenjen tistim, ki si tega ne upajo niti sanjati. Zbrana sredstva na letošnjem turnirju, bodo namenjena pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Jesenice in dobrodelni Ustanovi Rdeča Žoga za ureditev Mladinskega doma, katerega bodo koristili otroci in mladostniki, katerih družine ne preživljajo brezskrbnega vsakdanjika. Toplo se zahvaljujeva za vašo pomoč, vztrajnost in sodelovanje, saj je vsak kamenček v mozaiku potreben in pomemben – tudi tisti najmanjši," Sta v en glas po končani dobrodelni držabi zbranim gostom povedala Anže in Joc.

Od zbranega rekordnega zneska 239,757.75€, smo 15,000.00€ donirali Splošni bolnišnici Jesenice za nakup naprav za razgibavanje namenjene otrokom, preostanek denarja pa gre za obnovo že omenjenega mladinskega doma, v katerem bodo lahko otroci iz socilno ogroženih družin uživali brezskrbne dneve.