21. sep. 2017

FOTO: Na kitajski premieri zanesljiva zmaga Kraljev

Liga NHL, 2. pripravljalna tekma: LA Kings - Vancouver Canucks 5:2.

FOTO: Na kitajski premieri zanesljiva zmaga Kraljev
 

Liga NHL, sezona 2017/18, 2. pripravljalna tekma

Kitajska, Šanghaj, Medcedes Benz Arena

Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

strelci:
1:0 Kempe (Muzzin, 8.) / PP1
2:0 Pearson (16.) / SH1

3:0 Martinez (Toffoli, Muzzin, 22.) 
3:1 Bärtschi (23.) / PP1

3:2 Granlund (53.)
4:2 Pearson (Carter, Martinez, 57.)
5:2 Carter (Doughty, 60.) / EN

Postava LA Kings:

Brown-Kopitar-Brodzinski
Pearson-Carter-Toffoli
Andreoff-Kempe-Cammalleri
Clifford-Shore-Lewis

Forbort-Doughty
Muzzin-Martinez
Folin-Fantenberg

Quick - Kümper

Hokejisti Los Angelesa in Vancouvra so v nedeljo odpotovali na Kitajsko, kjer liga NHL želi promovirati najhitrejšo ekipno igro na svetu. Ekipi sta se po dobrih 13 urah leta najprej ustavili v Šanghaju, kjer sta danes v Mercedes Benz Areni odigrali drugo pripravljalno tekmo pred letošnjo sezono in sploh prvo NHL tekmo na Kitajskem v vsej zgodovini. Tik pred začetkom tekme je gledalce pozdravil Anže, nasproti je stal kapetan Canucksov, Henrik Sedin s Švedske, kar pet držav na enem mestu pa so zaokrožile Kanada, Amerika in Kitajska. 

Kralji so zaigrali praktično v polni postavi, prvič letos tudi Drew Doughty, Alec Martinez, Trevor Lewis, Jeff Carter in Kyle Clifford. Anže je igral v napadu skupaj z Dustinom Brownom in Johnnyjem Brodzinskim. Ob zanesljivem Jonathanu Quciku in zmagi Kraljev s 5:2, potem ko je blestel predvsem hitri Tanner Pearson, smo videli ogromno igre z igralcem več oz. manj, saj so v ligi NHL nekoliko spremenili pravila in praktično vsak dotik s palico že pomeni izključitev. Prav tako je nekaj novosti okrog sodniških metov, kjer ekipi danes sicer še nista bili kaznovani. 

Ekipi se jutri zjutraj po lokalnem času selita v Peking, kjer bosta v soboto ob 9.30 uri po slovenskem času odigrali še eno pripravljalno tekmo.

Foto: Getty Images