21. jun. 2018

AK11 drugič v karieri dobitnik nagrade selke

Anže Kopitar je v Las Vegasu drugič v karieri prejel nagrado selke za najboljšega obrambnega napadalca v sezoni 2017/18.

AK11 drugič v karieri dobitnik nagrade selke
 

Anže Kopitar je po letu 2016 znova dobil nagrado selke. S tem ostaja edini igralec LA Kings, ki mu je to uspelo osvojiti. Leta 2016 je poleg te nagrade osvojil še nagrado Lady Bing za najbolj gentelmanskega igralca, letos je bil nominiran še za najprestižnejšo nagrado, za nagrado Hart, ki pomeni MVP sezone v ligi NHL. V tem točkovanju je končal na tretjem mestu.

Po prejeti nagradi je AK11 povedal: "Čestitke Patricu (o. p. Bergeron) in Seanu (o. p. Couturier) za dve odlični sezoni. Sta izjemna igralca in bi prav tako lahko prejela to nagrado. Rad bi se zahvalil organizaciji LA Kings - gospodu Anschutsu, Danu, Lucu in Robu, ki so mu ponudili priložnost v Los Angelesu in so poskrbeli, da je to najboljša organizacija. Hvala navijačem za izjemno podporo. Morda ste malce podcenjeni, a mi vas imamo zelo radi. Hvala soigralcem. Zelo vas imam rad in komaj čakam, da znova združimo moči na ledu. In nenazadnje - hvala družini. Mami, očetu, bratu ter ženi in otrokoma za njihovo podporo. Hvala!"