23. avg. 2018

AK11 in Joc v dobrodelne namene s ponovnim rekordom

Sicer deževna sobota, 25. 08. 2018 bo datum, ki ga bomo ponovno zapisali kot najuspešnejšega v dobrodelnem smislu. Ko se vrhunski športnik in izjemen podjetnik srečata, nastane projekt, ki vzame sapo.

AK11 in Joc v dobrodelne namene s ponovnim rekordom
 

Že osmo leto zapored smo se zbrali skupaj, na enem izmed največjih, če ne kar največjem športnem dogodku z dobrodelno noto:

“Predanost, presežki in volja so postali del naju in naše ekipe in počaščena sva, da naju zvesto podpirate in skupaj z nama gradite našo skupno prihodnost za boljši jutri in tako pripomorete v neskončnem mozaiku pomoči potrebnim. S skupnimi koraki bodo sredstva zbrana na letošnjem dogodku pod okriljem Ustanove Rdeča Žoga, pomagala kar lepemu številu prejemnikov. Iskrena hvala, za vašo neprecenljivo pomoč in posluh za sočloveka, ki je v današnjem hitrem tempu, še kako pomemben, da malo postane veliko in nemogoče dosegljivo!” pravita Anže in Joc.

Zahvalili bi se tudi vsem ostalim sponzorjem, brez katerih zgodba ne bi bila tako izjemna:  Addiko Bank, AK11, Akron, Akrapovič, Accentec, akdemski slikar Roman Slekovec, Adriatic Slovenica, Boris Kikelj, Cargo Partner, Conditus, Cvetličarna Khaya, Decor & Design, Dr. Glass, DZS, Futur Marketing, Golfarna, Golf igrišče Royal Bled, In.Co Invest, Interblock, Krili, Kirurgija Bitenc, Malalan, Makplast, MennYacht, Mijaks Investicije, Milsped, Mit, NLB, Optika in Diagnostika Clarus, Plastika Skaza, Tapetništvo Novak, POS Elektronček, Riko, Rap-ing, Star Travel, Slovenian Business Club, Summit Avto, Suzo Happ, Vzajemna in znana slovenska imena kot so Filip Flisar, Goran Dragić, Tina Maze, Domen Prevc, Jurij Tepeš, filmski in televizijski igralec, režiser in stand up komik Branko Đurić Đuro, Uroš Slak, skupina Kvatropirci in kvartet Ars Lumina, posebna zahvala gre tudi Predsedniku RS Borutu Pahorju ter mnogim drugim.

Od zbranega rekordnega zneska 163.600,00 €, se bodo sredstva razdelila sledeče:

10% se prihrani za prihodnje leto, preostalih 90% se pa razdeli tako, da 25% namenimo nakupu letovišča za otroke socialno ogroženih družin, preostali znesek se pa razdeli med izbranih osem prejemnikov:

1. Tri socialno ogrožene družine, ki želijo ostati neimenovane

  • Družina, ki sredstva potrebuje za alternativno pomoč otroku, ki boleha za rakom
  • Družina, ki potrebuje sredstva za dodatne terapije avtističnega otroka, saj bi otroku omogočila možnost napredovanja razvoja
  • Družina, ki potrebuje sredstva za osnovno preživetje treh otrok, neozdravljivo bolnih staršev

2. Posameznik Gaber Novak

Gaber najbolj nujno potrebuje sredstva za ureditev osnovnih pogojev za bivanje in medicinske pripomočke.

3. Pediatrični oddelek Splošne bolnišnice Jesenice

Denar, katerega jim bomo namenili bodo porabili za nakup aparata za 24 urno merjenje EKG (aparat, ki poleg ljubezenskih težav pri bitju srca zazna tudi bolezenske motnje).

4. Vid Kavnik – letna štipendija za mladega judoista

5. Sara Pavlin – letna štipendija za mlado tekačico na smučeh

6. Martin Bizjak – letna štipendija za perspektivnega hokejista 

Iskrena zahvala vsem sodelujočim!