03. okt. 2019

"Igrali bomo bolj zanimiv hokej"

Pred vrati je začetek že 14. zaporedne sezone v ligi NHL. Pred sezono 2019/20 je takole misli strnil kapetan Los Angeles Kings, Anže Kopitar.

 

Novost pred letošnjo sezono je predvsem nov trener, gre za kar uveljavljeno ime, Todda McLellana. Kako izgleda vse skupaj, zdaj ko ste se vrnili v ZDA in ste štartali v novo sezono z malce spremenjeno ekipo in predvsem trenerskim štabom?

Energija znotraj ekipe je zelo dobra. Mislim, da smo vsi prišli zelo dobro pripravljeni in, povedano po domače, "nabrušeni", na trening kamp. Le ta je potekal zelo dobro, ker smo dobili nov trenerski štab. Potrebno se je bilo prilagoditi na nov sistem, mislim pa, da se vsi igralci počutimo dobro. Sistem nam je všeč, trener je dober in pripravljeni smo na novo sezono.

Se je sistem spremenil korenito, glede na to, da vam lanski ni prinesel želenih rezultatov?

Ja, sistem se je spremenil oz. se bo spremenil predvsem na agresivnosti. Mislim, da bomo igrali bolj zanimiv hokej, več bomo poizkušali napadati, bolj bomo agresivni. Upajmo, da se bo to obrestovalo in bomo imeli več ploščka v naši posesti.

Nekaj novincev si je uspelo izboriti mesto v ekipi na začetku sezone. Imate dovolj širok nabor igralcev, glede na to, da so nekaj mladih, ki so lani že bili zraven, hitro odrezali? Torej, niso najbolj navdušili.

Mladi igralci so se pokazali v zelo dobri luči, nekaj mladih, ki je bilo zraven že lani, pa res ne najbolj. Zdaj imamo v ekipi dva novinca. Dejstvo je, da ekipo sestavlja 23 igralcev, tudi nekaj mladih, ki so bili prestavljeni v ligo AHL, bi si zaslužilo mesto v naši ekipi. A ekipa je zdaj sestavljena in tako bomo štartali v novo sezono.

Ko ste zapuščali Slovenijo, ste dejali, da se počutite zelo dobro. Obstajajo ti občutki tudi zdaj, po skupnih pripravah z ekipo?

Ja, po samem trening kampu se počutim zelo dobro. Vse je potekalo, tako kot je moralo, predvsem brez poškodb. Uigravanje je bilo dobro tako ekipno, kot znotraj našega napada. Sem oz. smo pripravljeni na prvo tekmo.

Vaš napad z Alexom Iafallom in Dustinom Brownom ostaja nespremenjen. To pomeni, da ste še dodali malce k tistemu iz lanske sezone?

To je vedno pozitiva, če je napad že na začetku sezone oz. že na trening kampu enak. Sigurno se med sabo že poznamo, potrebno je le izpiliti detajle, se navaditi novega sistema. Mislim, da se nam je vse skupaj dobro izšlo in da bomo to prenesli v prvo tekmo.

Kakšni so občutki glede tega, kje se Kralji letos lahko nahajajo? Projekcije strokovnjakov vas ne uvrščajo ravno med najboljše ekipe v ligi.

Projekcije zunanjega sveta niso najboljše. Mi se počutimo dobro oz. smo samozavestni glede naše ekipe. Sigurno ni ekipa z nekimi velikimi imeni, ampak menim, da je bil trening kamp dober. Smo zagriženi, nabrušeni, potrebno bo dobro štartati in potem bomo videli kam nas bo to odpeljalo. Kako bo šlo, bomo videli iz tekme v tekmo.