Hokejski kamp AK11 - 2015

Na prvem kampu 48 udeležencev


Prvi hokejski kamp Anžeta Kopitarja je pozdravil 48 otrok med 8 in 13 letom starosti v idiličnem okolju Kranjske Gore in v najlepši slovenski hokejski dvorani Podmežakla na Jesenicah.

Kot je ob treningu z otroki v jeseniški dvorani Podmežakla povedal Kopitar, je za mlade hokejiste kamp koristen, ker so na ledu. Upa, da so se naučili kaj novega ali pa so izboljšali tisto, kar so že znali. Trenerska ekipa v kampu, ki ga je pripravila Kopitarjeva ekipa AK11, je štela šest ljudi, glavni trener je bil Aleš Burnik.

Se pa otroci, ki so trenirali na Jesenicah in bivali v Gozdu Martuljku, v kampu niso posvečali le hokeju. Najpomembnejša sta bila namreč sprostitev in druženje. Organizatorji so jim pripravili vrsto aktivnosti. Med drugim so se srečali s hokejskimi reprezentanti Žigo Pavlinom, Davidom Rodmanom in Andrejem Tavžljem, smučarski skakalec Peter Prevc pa jih je popeljal na planiško velikanko.

Posebno doživetje za otroke je bilo že samo druženje z njihovim gostiteljem in idolom, ki že več let uspešno nastopa v profesionalni ameriški ligi NHL. "Sprva so bili malo zadržani in so me vikali, ampak smo se hitro zmenili, da tako ne gre, da še nisem toliko star," je dejal Kopitar in dodal, da je hitro zavladalo sproščeno vzdušje.

Kamp je bil neke vrste sprostitev med napornimi pripravami na novo sezono tudi za Kopitarja. "Zelo prav mi pride kakšna takšna ura na ledu, ko sem samo v vlogi trenerja, da se moje noge znova navadijo na drsalke," je pojasnil Kopitar, ki bo prihodnji teden še treniral na suhem. Potem bo začel s treningi na ledu, v začetku septembra pa se vrača v Los Angeles.

Letošnje počitnice so bile za Kopitarja nekoliko daljše kot prejšnja leta. "Zelo dobro sem se spočil in mislim, da sem na zelo dobri poti glede pripravljenosti za naslednjo sezono. Sedaj je treba v tem zadnjem mesecu stvari le še izpiliti," je poudaril.

Projekt hokejskega kampa v Sloveniji namerava Kopitar nadaljevati tudi v prihodnje. Glede na veliko zanimanje otrok bi lahko prihodnja leta, ko se vodstvena in trenerska ekipa uigra, sprejeli še več udeležencev. Pripravili bodo bodisi dva termina ali pa v enem podvojili število otrok. Verjetno bodo kamp odprli tudi za otroke iz tujine.

Kot je povedal vodja kampa Luka Dolar, so se letošnjega kampa udeležili mladi hokejisti iz vse Slovenije. V prihodnje nameravajo v kamp povabiti tudi za tiste brez hokejskega predznanja, to izkušnjo pa želijo omogočiti tudi otrokom iz socialno šibkejše družin, saj sicer prijavnina za kamp na otroka znaša 380 evrov.