O akademiji | Hokejska-akademija

Hokejska akademija

Anžeta Kopitarja in Tomaža Razingarja


Hokejska akademija Anžeta Kopitarja in Tomaža Razingarja združuje imeni dveh najuspešnejših slovenskih hokejistov vseh časov. 

Anže Kopitar je v najmočnejši hokejski ligi na svetu, ligi NHL, dvakrat med leti 2012 in 2014 osvojil prestižni Stanleyjev pokal, obakrat pa je bil najboljši strelec končnice in vodilni mož ekipe Los Angeles Kings.

Tomaž Razingar je, poleg nepozabnega pečata, ki ga je pustil v slovenski reprezentanci, kjer je z 212 njen nastopi absolutni rekorder, s svojimi predstavami navduševal hokejske privržence širom Evrope in na začetku kariere tudi onstran Atlantika, kjer je postal zmagovalec lige ECHL.

Oba hokejista sta pustila neizbrisen pečat na olimpijskih igrah v Sočiju, kjer je Slovenija pod vodstvom Matjaža Kopitarja osvojila senzacionalno 7. mesto.

Vodja strokovnega dela Hokejske akademije bo prav nekdanji selektor slovenske hokejske reprezentance in tvorec največjih uspehov Slovenije v hokeju na ledu Matjaž Kopitar. Pod njegovim vodenjem je Slovenija prvič enakovredno zaigrala proti največjim hokejskim velesilam, poleg reprezentančnih uspehov, pa je Hrušičan podpisan tudi pod največje uspehe Jesenic v razširjenem avstrijskem prvenstvu EBEL.